Krka

Starejši dečki v gosteh polovično uspešni

 

V dvorani pri OŠ Trebnje sta bili dopoldne odigrani tekmi starejših dečkov A in B. Prvo preizkušnjo v letošnji sezoni se z odliko opravili starejši dečki B, ki so v 2. krogu tekmovalne skupine CENTER II premagali gostitelje, ekipo RK Trimo Trebnje. Dolenjski derbi se je končal z rezultatom 18:22 (11:12).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trener starejših dečkov Dejan Vujić je po razburljivi tekmi pohvalil svoje varovance, saj so v končnici strli odpor Trebanjev in si na račun vpisali prvi točki. Čeprav je prvi polčas potekal v izenačenem dvoboju, pa so krkaši v drugem delu stopili na plin in po minuti odmora izboljšali igro v obrambi in napadu, v sami končnici pa so v odločilnih trenutkih ohranili hladne glave in tekmo srečno pripeljali h koncu. Končni izid tekme je bil 18:22 v korist MRK KRKA.

Statistika: Burgar, Staršek 4, Kstelic 1, Horvat 7, Cikanek 1, Predalič, Ambrožič 2, Sekula 2, Pust 5.

V naslednjem krogu bodo starejši dečki B gostili ekipo RK SVIŠ iz Ivančne Gorice.

 

 

 

 

 

 

 

Uvodno tekmo nove sezone pa so prav tako odigrali starejši dečki A. V 2. krogu skupine CENTER II so gostovali v Trebnjem, na ponovitvi lanskega finala pa so tokrat slavili domači rokometaši, ki so krkaše premagali s 20:17 (10:7).

Izbranci trenerja Dejana Vujića so tokrat morali športno priznati premoč domačinom, ki so bili za tri zadetke boljši od Novomeščanov. Na današnjem obračunu so skozi celotno srečanje imeli škarje in platno v rokoah Trebanjci. Krkaši so za boljši izplen naredili preveč napak tako v obrambi kot napadu in ob polčasu zaostajali za tri zadetke, v nadaljevanju pa kljub trudu in požrtvovalni igri niso uspeli ujeti priključka. Zmago so s prav tolikšno prednostjo, kot so jo imeli na polovici tekme, slavili domačini. Sicer pa je po besedah trenerja Vujića v igri še ogromno rezerv, svoj vtis in pravi obraz bodo skušali fantje popraviti že na naslednji tekmi, ko bodo pred domačimi gledalci gostili ekipo ivanjškega Sviša.

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Marin, Krbanjevič, Rangus, Kovač E.6, Kovač G.1, Peterlin 6, Cimermančič, Predalič 3, Fifolt, Tratar 1, Serafimov, Grden, Strašek, Pust.

Other Articles

Kadetska ekipa
Kadeti do nove, visoke zmage
Mladinska ekipa