Krka

Ribničani Krkašem presenečenja niso dovolili

Rokometaši Novomeške Krke so v domači dvorani odigrali enajsto tekmo v prvenstvu, drevi pa so gostili ekipo RD Riko Ribnica, ki je iz Novega mesta odnesla obe točki in tako ostaja na drugem mestu tik za Celjani. Tekma se je končala z rezultatom 37:30 (13:19).

Gledalci, ki se jih je v novomeškem rokometnem hramu zbralo lepo število, so lahko uživali v hitrem in dopadljivem rokometu, na koncu pa so točkovni izplen pobrali favorizirani Ribničani, ki so v prvenstvu nanizali že devet zmag, medtem ko Novomeščani ostajajo pri štirih zmagah. Krkaši so po besedah trenerja Romana Zarabca prikazali dobro igro, za morebitno presenečenje v samem zaključku tekme pa naredili nekaj nepotrebnih napah. Sicer so Ribničani diktirali oster tempo igre in vodili skozi celotno srečanje, največjo prednost sedmih zadetkov pa so si priigrali tik pred iztekom prvega dela srečanja. V nadaljevanju so Krkaši sicer uspeli prepoloviti zaostanek, deseti minut  pred koncem se jim je sicer še uspelo približati na tri gole zaostanka, a bližje jim gosti niso pustili.

Pri Krki je bil s šestimi goli najboljši Jaka Jakše, pri gostih pa sta jih po osem dosegla Jan Pucelj in Rok Setnikar. Po mnenju obeh trenerjev pa je bil najboljši igralec tekme vratar Ribnice Nabojša Bojić. Krka bo v 12. krogu v petek gostovala v Mariboru, Ribnica pa bo dan pozneje gostila Slovenj Gradec.

Izjave po tekmi:

Roman Zarabec, trener Krke: » Čestitam Ribnici za zmago. Pokazali so zrelo igro, kako se do točk pride na gostovanju. Mi smo bili tokrat preveč naivni in delovali nezrelo. Ta razlika na koncu je bila prevelika. Znova smo naredili preveč napak, kar je Ribnica dobro izkoristila in pokazala svojo moč, ter na koncu zasluženo odnesla obe točki iz Marofa«.

Damjan Škaper, trener Ribnice: » Za nas je bila tale tekma bolj težka v glavah, kot do samega nasprotnika. Mi smo sami s sabo borili borbo skozi cel teden in v glavah razmišljali, kako bo. Krka se je dejansko zelo dobro upirala, a kadar smo stopili skupaj, smo se vedno odlepili na šest, sedem golov in s tem pokazali, da smo boljša ekipa«.

Žiga Urbič, vratar Krke: » Lahko povem, da smo se na tekmo res dobro pripravili. V prvem polčasu je obramba dobro delovala, golmani pa nismo dali tistega od sebe, kar se od nas pričakuje. Mislim, da nam borbenosti in želje ni manjkalo, želeli smo pred domačo publiko narediti vse, a Ribničani niso dopustili presenečenja potem, ko smo bili že zelo blizu. Mi moramo samo trenirati naprej, verjeti vase in v to, kar delamo«.

Statistika:

MRK Krka: Bevec 1, Majstorović, Pršina 2, Hvastija, Irman 5, Jakše 6 (3), Plut, Klemenčič 3, Rašo 2, Batagelj 2, Brajer, Kukman 4 (1), Windischer, Matko, Kete 5 (2), Urbič. Trener Roman Zarabec.
RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 5, Horvat 4, Vujačić 3, Žagar, Knavs, Ranisavljević 3, Pahulje, Lešek 2, B. Nosan, Klarič, Kovačič 2, Pucelj 8 (2), Tomšič 1, M. Nosan 1, Setnikar 8. Trener Damjan Škaper.
Sedemmetrovke: Krka 9 (6), Riko Ribnica 2 (2).
Izključitve: Krka 6, Riko Ribnica 10 minut.

 

Other Articles

Mlajši dečki
Mlajši dečki
MDA in MDB premagali RK SVIŠ