Krka

Starejši dečki na gostovanju polovično uspešni

Ekipi starejših dečkov A in B sta odigrali tekmi 11. kroga v skupini CENTER II. Njihov nasprotnik je bila ekipa RK Grosuplje, v dvorani Brinje pa so uvodoma z rezultatom 19:28  (8:15) do novih točk prišli starejši dečki B. Izbranci trenerja Iztoka Adamčiča so vknjižili tretjo zmago v sezoni in se še utrdili na 3. mestu v omenjeni skupini.

Novomeščani so skozi celotno tekmo narekovali in diktirali oster tempo igre, domačini pa Krkašem, ki so prednjačili v odlični igri v napadu in obrambi, niso uspeli slediti. Polčas se je končal s sedmimi goli razlike v korist Krkašev, ki so kljub veliki prednosti z igro v drugem delu nadaljevali in se na koncu veselili visoke prednosti osmih zadetkov.

Statistika: Burgar, Rangus, Kovač E. 7, Kovač G., Peterlin 4, Cimermančič, Resnik 4, Fifolt 2, Tratar 2, Serafimov 3, Krbanjevič 1, Greden 1, Hrovat 1, Ambrožič, Pust 3.

 

 

Potem ko so sredi tedna starejši dečki A v Šmartnem remizirali s tamkajšnjo ekipo, tokrat v Grosuplju vtisa niso uspeli popraviti. V 11. krogu jih je s 30:25 (12:12) premagala domača ekipa RK Grosuplje, ki je zabeležila tretjo zmago v prvenstvu.

Srečanje je od prve minute potekalo v izjemno izenačenem duhu, Novomeščani so minimalno prednost ohranjali vse do 17. minute prvega dela, a si zavoljo slabše igre v obrambi do polčasa večje prednosti niso uspeli priboriti. Ekipi sta na odmor odšli pri izidu 12:12. Vse do 41. minute je bila tekma še povsem odprta, prelomni trenutki dvoboja pa so minili v znamenju Grosupeljčanov, ki so pet minut kasneje povedli s tremi zadetki (28:25). Tudi navodila s strani trenerja Adamčiča niso prinesla novih idej za preobrat. Krkaši so do izteka igralnega časa naredili preveč napak za morebiten preobrat in gostiteljem dovoli, da so se razigrali in na koncu tudi slavili z rezultatom 30:25. Neuspeh je po koncu tekme na kratko komentirak Jan Pust, ki je bil s sedmimi zadetki tudi najuspešnejši igralec Krke. (pripet zvočni posnetek) :

Statistika: Kastelec 4, Pust 7, Butala 4, Cesar, Progar 3, Kaplan 3, Kastelic 1, Bartolj, Rangus, Kovač E., Kovač G., Peterlin 3, Tratar.

Kljub današnjemu spodrsljaju ekipa SDA v skupini CENTER II  še naprej ohranja drugo mesto. Naslednjo tekmo bodo starejši dečki A in B odigrali doma, v goste prihaja ekipa RD Riko Ribnica

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipa