Krka

Rokometaši MRK KRKA sezono sklenili na odličnem 2. mestu, v Marof se vrača elitni rokomet

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so z današnjim 26. krogom v 1. B DRL sklenili tekmovalno sezono 2021/22. Novomeščani so po odigranih dvaindvajsetih tekmah zbrali 20 zmag in 40 točk, kar je zadostovalo za odlično 2. mesto. Tako so si poleg prvouvrščene ekipe iz Krškega v prihodnji sezoni zagotovili nastop v najelitneši rokometni druščini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varovanci trenerja Mirka Skoka so drevi odigrali še zadnjo tekmo, gostovali so v Sevnici, srečanje, ki so ga Novomeščani dobili s (13:16 ), je bilo zgolj revijalnega značaja. Krkaši so se od sezone torej poslovili na najlepši način- z zmago, bilo je 19:32 (13:16).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krkaši, ki so v tej sezoni prikazali odlične predstave, so tokrat tekmo odprli nekoliko v krču, kar so s pridom izkoristili domačini in do 18. minute vodili za dva, tri zadetke.  Novomeščani so Sevničanom hitro odgovorili in po izenačenju na 8:8 tekmo vrnili v izhodišni položaj. Do glavnega odmora so prevladale krkine izkušnje ter odlična igra v obrambi in napadu. Polčas sta ekipi zaključili s 13:16. V drugem delu so krkaši prikazali povsem drugačen obraz in še enkrat več dokazali, zakaj so si zaslužili povratek v prvo ligo. Ritem tekme so uspešno diktirali vse do zadnjega sodniškega žvižga, domačini pa možnosti za kakršen koli preobrat niso imeli. Na koncu je bil rezultat srečanja 19:32.

Izjave po tekmi:

Klemen Nunčič, vratar RK Sevnica: »To je bila zadnja tekma v letošnji sezoni. Želeli smo Krki, glede na to, da je že uvrščena v prvo ligo nudit nek dostojen odpor, kar nam je do dvajsete minute prvega polčasa še nekako uspevalo. Krka je nato dokazala, zakaj si zasluži uvrstitev nazaj med elito in jim za uspeh tudi čestitam«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žan Rauh, vratar MRK KRKA: »Danes smo odigrali zadnjo tekmo letošnje sezone in se tudi uvrstili v prvo ligo. Z igro smo začeli slabše, bilo je kar nekaj napak v napadu, kar je privedlo do hitrih golov nasprotnika. V drugem polčasu smo prikazali pravi obraz, takšnega, kakršnega bomo pokazali tudi v prihodnji sezoni med elito.  Na koncu smo z dobro igro naredili tudi ugoden rezultat«.

 

Statistika: RK SEVNICA: Nunčič (7 obramb), Daks, Kroflič (2 obrambi), Pinterič 10 (1), Mrgole, Kovačič, Vidmar 1, Mastnak, Kuhar 1, Štarkl, Kolman, Fatić, Kozole 5 (1), Knez 2,
MRK KRKA: Rauh (11 obramb), Brajer (3 obrambe), Bradeško, Majstorović 1, Grojzdek, Ernestl 5 (5), Knavs, Škrinjar 2, Klemenčič 4, Rašo 7, Lončar 7, Kukman 2, Windischer 1, Avsec 3, Matko.

Rokometaši Krke bodo premor med sezonama najprej izkoristili za krajše počitnice, konec julija pa se bodo v nekoliko spremenjeni postavi zbrali na pripravah za novo sezono. V novomeškem rokometnem hramu bo tako jeseni znova moč videti zanimive in kakovostne rokometne tekme na najvišjem nivoju.

 

Other Articles

Članska ekipa
Starejši dečki