Krka

Slaba končnica stala zmage Krke

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v 24. krogu Lige NLB v domači dvorani gostili devetouvrščeno ekipo Rokometnega kluba Maribor. Novomeščani so sicer v dokaj izenačenem dvoboju na koncu morali priznati premoč ekipi iz štajerske prestolnice, ki je zabeležila deveto zmago v sezoni. Srečanje se je pred praznimi tribunami zaključilo s 21:24 (8:9).

Varovanci trenerja Mirka Skoka so po težkem porazu na sredinem derbiju proti ekipi Trima bili odločeni vzeti skalp vijoličastim, ki so v dolenjsko prestolnico prišli v zelo okrnjeni postavi, saj Štajerce pestijo številne zdravstvene težave, a jih to ni omajalo v nameri po zmagi. Krkaši so odigrali soliden prvi polčas in pri vodstvu 3:1 v 6.minuti dajali občutek, da se ne bodo predali, do izteka prvega dela pa so z odlično igro v obrambi in nekaj napakami v napadu, na glavni odmor odšli z golom zaostanka ( 8:9). Tudi začetek drugega dela tekme je obetal, saj je potekal v izenačenem duhu, potem pa je Krkina barka po izenačenju na 16:16 v 49. minuti začela toniti. Čeprav je vse kazalo na bolj izenačen zaključek tekme, so Novomeščani v 50. minuti zastreljali najstrožjo kazen in izgubili žogo, vijoličasti pa so napake spretno izkoristili in povedli za dva zadetka, Krkašem pa je do zadnjega sodniškega žvižga zmanjkalo časa za morebiten preobrat. Razočaranje po tekmi je bilo s strani igralcev in strokovnega štaba precejšnje, a nekaj upanja, da se Krkašem le izide obdržati v prvi ligi, še vedno tli. Do konca prvenstva bodo odigrali še tri tekme, najpomembnejša tekmeca prihajata iz prestolnice, varovance trenerja Mirka Skoka pa čaka še ekipa, ki upa na letošnji naslov državnega prvaka, RK Gorenje Velenje.

Izjave po tekmi:

Jan Irman, MRK KRKA: ” Razočaranje je veliko. Danes nam igra v napadu nikakor ni stekla. Ne vem, ali je bila prisotna prevelika nervoza. Upam, da še obstajajo možnosti, da obstanemo v ligi. Poskušali bomo storiti vse, kar je še mogoče, da se izognemo najslabšemu scenariju”.

Stefan Žabić, RK Maribor: ” V tako okrnjeni zasedbi, kot smo bili danes v Novem mestu, smo rabili predvsem veliko sreče, predvsem pa bi se rad zahvalil mojim soigralcem za tako borbo. Že tako zdesetkani, pa še igrati na tako zahtevni tekmi, kot je bila današnja, ni bilo lahko. Mi smo dali res vse od sebe, na koncu je bilo to dovolj za zmago. Igrali smo sproščeno, vedeli smo, da je na strani Krke pritisk večji zaradi boja za obstanek, a se na to nismo ozirali. Igrali smo svojo igro in rezultat je bil na naši strani“.

V dolenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita kapetan Jan Irman in Jaka Jaše, ki sta dosegla po štiri zadetke, v štajerski sta po zadetek več dosegla Jan Hočevar in Jure Hedl.

Statistika:

MRK Krka: Pavlin, Brajer, Radović, Bevec 1, Je. Avsec 3, Majstorović, Ja. Avsec 1, Irman 4 (1), Jakše 4, Plut 1, Klemenčič 1, Rašo 2, Kukman 2, Windischer, Matko, Lončar 2.
RK Maribor Branik: Lorger, Planinšek 4, Veselinović 1, Hočevar 5, Jerenec 2, Miličević 1, Košec 3, Budja 1, Hedl 5, Žabić 2, Lasica.

Sedemmetrovke: Krka 3 (1), Maribor Branik.
Izključitve: Krka 6, Maribor Branik minut.
Rdeči karton: /.

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri Ljubljani, mariborska pa bo gostila Celje Pivovarno Laško.

 

Other Articles

Starejši dečki
Mladinska ekipa