Krka

Sosedski derbi na krilih vratarja Tomića dobili Trebanjci

Ljubitelji rokometa so bili drevi priča lokalnemu obračunu Krke in Trima, ki je v novomeški dvorani Marof do zmage prišel šele v drugem delu izredno izenačenega derbija. Tekma se je pred lepo napolnjenimi tribunami novomeške dvorane Marof končala z rezultatom 20:24 ( 10:10).

Krkin trener Roman Zarabec s predstavo svojih varovancev ni bil preveč zadovoljen, saj so bile tudi tokrat za morebitno zmago krive številne tehnične napake. Čeprav so se Krkaši v prvem polčasu dobro borili proti tretjeuvrščeni ekipi Trima, pa so vsi upi po zmagi zbledeli v začetku drugega polčasa, ko so Novomeščani le stežka prihajali do zadetkov, poleg tega pa zaključki niso bili najbolj natančni. Veliko več sreče so imeli Trebanjci, ki so imeli v svojih vrstah izredno razpoloženega bivšega vratarja Krke Aleksandra Tomića, ki je zbral 18 obramb in je bil za zmago Trima eden ključnih igralcev.

Da točke ne bodo ostale doma, je bilo jasno potem, ko so Novomeščani v 45. minuti že zaostajali za 4 zadetke (14:18), do konca lokalnega obračuna pa rešitve za preobrat niso našli. Trebanjci so s prav takšno prednostjo na koncu tekmo dobili in se veselili pete zmage v sezoni.

 

Izjave po tekmi:

Roman Zarabec, trener Krke: » Čestitam ekipi Trima za zmago, saj so pokazali več zrelosti od nas. Mislim, da smo bili tako v fazi napada kot v obrambi enakopraven nasprotnik, zagotovo pa so tekmo na stran Trima prevagale obrambe njihovega vratarja Aleksandra Tomića. Kot sem že omenil, smo v ključnih trenutkih popustili, saj je prednost gostov narasla prav v trenutkih naše nezbranosti«.

Tilen Kukman: » Čestitke Trimu za zmago. Žal se nam danes ni izšlo po načrtih, čeprav smo si zmage pred polno dvorano še kako želeli. Znova smo naredili precej napak v fazi zaključkov, zgrešili pomembne stoodstotne strele, kar pa so gostje izkoristili, v drugem delu prišli do prednosti in na koncu zmagali«.

Ivan Vajdl, trener Trima: » Vsake zmage, tudi današnje, smo zelo veseli. Vedeli smo, da bo ta tekma težka, saj ima Krka le svoje kvalitete. Mi sicer nismo delovali ravno najboljše, saj smo v fazi napada naredili kar nekaj napak, ampak na koncu štejejo le točke in čestitam svojim fantom za pomembno zmago«.

David Didovič, igralec Trima:« Všeč mi je, da je bilo veliko navijačev tako iz Trebnjega kot iz Novega mesta. Lepo mi je bilo znova igrati v dvorani, kjer sem malodane odraščal. Čestitam Krki za borbeno igro in jim želim vse dobro v nadaljevanju sezone«.

V novomeški  ekipi sta bila najbolj učinkovita Jernej Avsec s petimi in Andraž Kete s štirimi zadetki, pri Trebanjcih pa Uroš Udovič s šestimi in Leon Rašo s petimi goli. Najboljši igralec tekme je bil po mnenju obeh trenerjev trebanjski vratar Aleksandar Tomić.

Liga NLB, 7. krog– dvorana Marof Novo mesto / MRK KRKA- RK Trimo Trebnje 20:24 ( 10:10)

Statistika:

MRK KRKA: Avsec 5, Kete 4, Kukman 3, Bevec 2, Hvastija 2, Pršina 1, Jakše 1, Matko 1, Gorela 1, Urbič, Rašo, Plut, Klemenčič, Irman, Brajer, Batagelj. Trener: Roman Zarabec.

RK Trimo Trebnje: Udovič 6, Rašo 4, Hamidović 3, Grbič 2, Cirar 2, Didovič 2, Kotar 2, Tomić 1, Seferović 1, Dobovičnik 1, Višček, Šešić, Sašek, Redek, Horžen, Brana. Trener: Ivan Vajdl.

Sedemmetrovke: Krka 8 (5), Trimo Trebnje 4 (2).
Izključitve: Krka 10, Trimo Trebnje 14 minut.
Rdeči karton: Matko (54.).

Other Articles

Mlajši dečki
Starejši dečki