Krka

Starejši dečki A in B gostili Sviš

V 5. krogu polfinalne skupine CENTER II je ekipa starejših dečkov B pred domačim občinstvom gostila zasedbo iz Ivančne Gorice. Tekmo so suvereno dobili varovanci trenerja Iztoka Adamčiča, rezultat srečanja med Krko in Svišem je bil 42:21 ( 25:9).

Krkaši so vlogo favorita upravičili že na začetku prvega dela tekme, ko ekipa Sviša zavoljo jeklene igre v obrambi gostiteljev ni prihajala do zadetkov, trener Adamčič pa je imel za povrh še izredno razigrano število igralcev. Okrnjena zasedba Sviša tako ni sledila tempu igre, krkaši pa so do konca srečanja le še uživali v igri in si na koncu s strani gledalcev prislužili bučen aplavz.

Ekipa SDB tako tudi po petih odigranih kolih ostaja trdno na prvem mestu, medtem ko današnji gostje iz Sviša zasedajo 2. mesto v skupni.

Za Krko so igrali: Muhič Ma., Nahitgal, Škufca 3, Nemanič, Zajc 4, Strmole 8, Urbas, Pirh, Muhič L.6, Lešnjak, Jereb 7, Udovč 7, Vidmar- Konda 7.


Novomeška dvorana Marof je bila prizorišče pravemu derbiju v kategoriji starejših dečkov A. Krkaši so si bili točkovno pred današnjim obračunom z ekipo Sviša izenačeni, temu primerna pa je bila tudi predstava obeh ekip. Nobena od moštev na koncu ni prevzela vodstva in tudi po petem krogu ostajata na prvem, oziroma drugem mestu prvenstvene lestvice. Ekipi sta se razšli z remijem, bilo je 30:30 (13:14).

Gledalci so lahko uživali v prav vsaki minuti tekme, saj je že uvod v srečanje nakazoval na do zadnje sekunde izenačeno tekmo. Obe ekipi sta se vse do izteka polčasa izmenjavali v vodstvu, malenkost več sreče so imeli gostje, ki so polčas končali z golom prednosti ( 13:14). Novomeščani so v drugem delu malenkost popustili in gostom dovolili, da so pobegnili za tri zadetke, a so se kmalu vrnili v stare tirnice. Zavoljo razpoloženega Muhiča, ki je mrežo nasprotnika zatresel desetkrat, so gostitelji z zbrano igro vse do končnice uspeli znova izenačiti, a ključnega zadetka za zmago žal niso zadeli. Moštvi sta si tako po infarktnem zaključku točki razdelili.

Za Krko so igrali: Rauh, Berk 2, Muhič R.10, Rogelj, Muhič Ma., Zajc 2, Kerlec, Emeršič, Muhič L.7, Gros 1, Vidmar 4, Udovč 4.

Po skoraj tri tedenskem premoru bodo krkaši doma gostili ekipo Trima in kot kaže, se znova obeta pestra rokometna predstava.

Other Articles

Mladinska ekipa
Mlajši dečki