Krka

Velenjske ose odpor krkašev zlomile šele v končnici

Drevi se je v velenjski Rdeči dvorani odvijal 5. krog v ligi NLB. Rokometaši Krke so po odličnem uvodu v sezono morali priznati premoč favorizirani ekipi Gorenja iz Velenja. Varovanci trenerja Mirka Skoka so po izjemno lepi predstavi na koncu morali priznati premoč domačinom. Izjemno napeta končnica se je na koncu zaključila s 28:24 (10:12).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gostitelji so se morali za današnjo zmago pošteno namučiti, saj so jim trdoživi krkaši povzročali nemalo preglavic, Velenjčani pa so do dveh točk prišli šele v končnici izjemno napetega srečanja. Po uvodnem vodstvu gostiteljev z 2:0, so krkaši zaostanek kmalu izničiči in povedli, vodstvo dveh zadetkov pa uspeli zavoljo izjemno kompaktne in čvrste obrambe zadržati vse do glavnega odmora (10:12). Velenjčani so se v drugem delu predstavili z nekoliko bolj dinamično igro in v 35. minuti po zadetku Hebarja uspeli izenačiti na 12:12, a jim farmacevti do željene prednosti niso dovolili. V 48. minuti so imeli Novomeščani po zadetku Stanojeviča že tri gole prednosti (17:20), slabih deset minut kasneje pa so Velenjčani ujeli priključek ter po zadetku Šiška tudi povedli (21:20).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krkaši so v končnici sicer poskušali zaustaviti nalet gostiteljev, a jim namera ni uspela. “ Glede na to, da smo vodili praktično celo tekmo, smo razočarani. Odigrali smo eno dobro tekmo, res pa je, da nas je na koncu malo zmanjkalo”, je po izjemno borbeni predstavi povedal Uroš Knavs, ki je bil z devetimi zadetki tudi najboljši strelec tekme.

Statistika:

RK GORENJE VELENJE: Skok (4 obrambe), Verboten, Taletović (11 obramb), Tajnik 4, Pajt 2, Hebar 3, Drobež 1, Kovačič, Sokolič 8 (4), Šiško 3, Grmšek, Slatinek Jovičič 4, Mlivić 1, Predović 2, Hriberšek,
MRK KRKA: Brajer, Blaževič (10 obramb), Bradeško 2, Avsec 1, Majstorović, Grojzdek, Škrinjar, Knavs 9 (4), Vukić, Stanojević 6, Rašo 1, Lončar, Nosan 1, Kukman 2, Ernestl, Matko 2,

Sedemmetrovke: RK GORENJE VELENJE 4 (4), MRK KRKA 5 (4)
Izključitve: RK GORENJE VELENJE 8 minut, MRK KRKA 8 minut
Rdeči kartoni: MRK KRKA 1

Naslednja ligaška tekma varovance trenerja Mirka Skoka čaka 21. oktobra, ko v goste prihaja ekipa RD Koper. Med reprezentančnim premorom pa bodo Novomeščani odigrali še zaostalo tekmo z ekipo RK Slovenj Gradec 2011.

Other Articles

Mladinska ekipa
Kadetska ekipa